21ste Repair Café Bussum: duurzaam én low budget

Nog iedere maand starten er in Nederland nieuwe lokale Repair Café initiatieven. De teller is de 260 al gepasseerd. In Bussum is de 21ste editie komende zaterdag. Het repareren van spullen lijkt weer gewoon te worden. Dat blijkt iedere keer als het Repair Café Bussum weer een bijenkomst organiseert. Het is een komen en gaan van spulletjes, soms snel te maken, soms met wat meer tijd en creatief denken. De financiele crisis heeft daar zeker aan bijgedragen, want iets nieuws kopen is duurder dan iets een tweede leven geven. Als de reparatiekosten tenminste niet de spuigaten uitlopen. Bij het Repair Café is uw bijdrage aan de reparatie vrijwillig en in ieder geval beperkt tot de materiaalkosten. Daarbij repareert u ook nog eens samen met de reparateur. Hoe leuk en leerzaam is dat!

Duurzame zaterdag

Het wordt een duurzame zaterdag in Bussum. De 21ste reparatiebijeenkomst valt samen met de Lentemarkt en het Lowbudget Festival. Prima met elkaar te combineren.

Onze tips voor een budgetneutrale dag: ’s morgens een reparatie bij het Repair Café, daarna de Lentemarkt op voor duurzame lekkernijen en cadeautjes en afsluiten met budgettips en muziek op het gratis festival. Omgekeerd werkt averechts en dat doen de ‘breiende oma’s’ op de Lentemarkt al.

Komt u langs?

Aankomende zaterdag is het Repair Café Bussum te vinden op de vaste locatie in het Bussumse Denksportcentrum van 10:00 tot 13:00 uur. Bij drukte is het verstandig vóór 12:30 uur binnen te komen. De entree is gratis. Koffie/thee € 0,50 cent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *