Repair Café zaterdag 13 januari 2018

Door Petra Olgers

Een nieuw jaar, een nieuw begin. De eerste bezoeker van het nieuwe jaar kwam ruim op tijd en werd met veel enthousiasme begroet. We stonden nog aan de koffie en de nieuwjaarbegroetingen, dus onze bezoeker moest nog even wachten. Hij vertelde dat hij vorig jaar zó vaak in het krantje over ons las, dat hij nu maar eens zelf wilde gaan kijken. De meegebrachte Krupps koffiemachine kon helaas toch niet gerepareerd worden.

Veel reparaties waren wél succesvol. Een naaimachine was zo gerepareerd door de naald een kwartslag te draaien. Hoera!
Het was best rustig, maar met 26 reparaties zijn we nog steeds zeer goed bezocht.

Wat kwam er verder zoal langs? De Philips keuken-machine van Christel en Floris ging mee naar Frans, de motor bleek zo moeilijk bereikbaar dat daar extra tijd in gaat zitten. Mocht het lukken met de machine, dan tovert Christel met haar keukenmachine een tulband voor ons in elkaar. Frans, laat ons niet in de steek!

Bij de naaitafel kwam Ella met twee flair broeken die een beetje te lang waren. Daar zette ze eigenhandig een zoompje in, vakkundig geadviseerd door onze naaiploeg. Aan kennisoverdracht doen we ook!

De 82cm Philips 3-D TV moest helaas worden afgevoerd. De afstandsbediening liet aan de voorzijde alleen een LED ’je knipperen! Verder, niets, geen hoogspanning voor de beeldbuis, geen voedingsspanningen en geen andere tekens van leven. Zonder schema’s begin je niets.
Een oude Philips radio kwam binnen met slechte ontvangst. Een draadje werd vervangen en niet veel later klonk NPO Radio 1, Hilversum 1 op de verlichte stationsschaal(!), uit de luidspreker. Wat een mooi apparaat!

20180113-oliebollen

Overheerlijke oliebollen voor bij de koffie! Het nieuwe jaar moest gevierd worden en de bollen smaakten prima. Het geheim van vader Vos? Niet te grote bollen maken! Dank u wel meneer Vos.

Annie bracht haar koffiemachine weer mee. Daar werd het nieuwe warmhoudplaatje in gezet en jawel, in huize Schaftenaar drinken ze nu weer heerlijke koffie.
De meegebrachte waterkoker belandde helaas wel in de prullenbak.

 
 
De eiersalade van Willie, die ondanks rugpijn wél met de lunch kwam helpen, smaakte heerlijk. In allerijl werd de bieslook toegevoegd, de finishing touch! Ook dit keer sponsorde Le Perron ons met biologisch brood. Een dagje oud, maar nog heerlijk. Dankzij Lyda, Neeltje en Marjan liep het allemaal op rolletjes.


Jan, onze nieuwe vrijwilliger, draaide voor het eerst mee aan tafel bij Ruud en Hans. Het beviel hem goed. Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen.

Om vijf voor één kwam Egon hijgend binnen. Een vriendje van zijn zoon had een dure trein laten vallen…..van Lego. Nou, dáár wilde Frans nog wel even naar kijken. Het was zo gepiept. Wat een blijdschap!
Het wás ook gezellig.  Petra stond er, -op papier- als VVD’er (we moeten iets aan die afkorting doen), alleen voor. Maar niet in de praktijk! Fijn dat iedereen zo kordaat insprong waar wat extra handjes nodig waren. We doen het sámen en dat is echt te merken.
Tenslotte, een nieuwe opstelling van de koffietafel en de naaitafel zorgde voor meer Café reuring. De waslijn en gereedschaptafels voldoen ook op hun nieuwe plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *