Paraat voor fietsproblemen

Evenals SIRE met hun actie Waardeer het. Repareer het en de ANWB met de actie Zet je licht aan!  wil Repair Café Bussum meewerken aan je veiligheid op de fiets.

In oktober is weer duidelijk te merken dat het kouder en eerder donker wordt maar ook meer regent. Daarom staat Repair Café Bussum vanaf nu weer paraat voor fietsproblemen. Want een defect wordt nu weer snel voel- of zichtbaar: een rem die door het vocht slechter werkt of een koplamp doet het niet meer. Zeker zo belangrijk is het achterlicht. Er zijn veel soorten verlichting. Een dynamo met gewone gloeilampjes noemen we al retro.
Verlichting als een sleutelhanger die al slingerend aan je stuur of onder een zadel hangt kan eigenlijk niet. Er zit vaak een héél klein LEDje in dat nauwelijks wordt opgemerkt. Een mede weggebruiker wil ook graag zien: komt een fiets naar mij toe of rij ik iemand achterop. Daarom hebben we voor een wit licht en achter rood.
Veel gebruikte LED verlichting voor en achter heeft AA batterijen. Dit geeft veel licht, is dus veiliger, maar heeft als nadeel dat af en toe batterijen leeg raken, uiteraard niet allebei tegelijk. Dus, schroefje los, batterijtje eruit, nieuwe erin en het schroefje weer vast, klaar!

Wat ook héél mooi is: oplaadbare verlichting. Dat geeft veel licht, kost geen batterijen en kan met een kabeltje simpel op een USB poort worden opgeladen. Helaas wel prijzig.

Kortom, hoe belangrijk vind je je veiligheid.

Dus kom a.s. zaterdag naar het Repair Café en repareer (samen met een vrijwilliger)  je fiets.