Knopen

Knopen, gespen, ritsen, naalden en spelden...

  Is er iets leuker dan je favoriete broek weer te dragen na een geslaagde reparatie?    Er kan heel wat kapot gaan als je deze intensief draagt.
Een broek bestaat uit veel stukken stof en aanvullende onderdelen zoals knopen, een rits, zakken en voeringstof. En dat wordt allemaal slim in elkaar gezet. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor een blouse of een trui.
Afhankelijk van hoeveel aandacht aan ontwerp en productie is gegeven, gaat een kledingstuk langer of minder lang mee en is het vaak duurder of goedkoper.

De vintage (of tweede leven) winkels zijn populair en  daar vind je vaak juweeltjes. Is het niet prachtig om in de rekken te snuffelen naar een leuk jasje, leuke broek of blouse in jouw maat?

Het Repair Café Bussum vervult voor kleding ook een duurzaamheidsrol: met een hulpmiddel zoals een naaimachine en kennis wordt veel kleiding versteld.
Kleine aanvulling: het gaat vaak om slijtage en niet om echt kleermakerswerk zoals het vervangen van een voering.
Niet alleen kleding, ook huishoudtextiel heeft af en toe wat aandacht nodig. Het Repair Café is ook daar het juiste adres voor.
Heeft je naaimachine zélf wat aandacht nodig, soms is een afstelling of kleine reparatie voldoende om weer soepel te werken.

Weggooien, mooi niet!

Repair Café Bussum: elke 2e zaterdag van de maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *