Duurzame voornemens? Repareer met Repair Café!

  Op drie zaterdagen in de maand is er in Gooise Meren een Repair Café. Tientallen vrijwilligers repareren met veel plezier en deskundigheid defecte huisraad, elektrische apparaten, audio- en video apparatuur, kleding, fietsen, sieraden en lampen. In 2023 groeide lokaal het aantal bezoekers en reparaties wederom en kwam er zelfs een Repair Café in Muiden bij.

Al 14 jaar neemt de Repair Café-beweging het voortouw in het terugdringen van verspilling. En met succes!
In november werd op Europees niveau een belangrijke stap gezet met het recht   op reparatie als basisrecht. Het weggooien van repareerbare goederen heeft een enorme impact op het milieu, aangezien het leidt tot 35 miljoen ton afval per jaar in de EU.
Het recht op herstel wordt gezien als één van de belangrijke stappen van de EU om een circulaire economie daadwerkelijk te realiseren. Met jouw bezoek aan
één van de lokale Repair Cafés draag je dus direct bij aan dit doel.

Repair Café Bussum: elke 2e zaterdag van de maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *