Organisatie zoekt nog vrijwilligers!

Vind je sleutelen aan fietsen leuk? Krijg jij een kapotte broodrooster weer aan de praat? Knopen aanzetten een makkie? En heb je een paar uurtjes per maand over? Kom dan je kennis delen met buurtgenoten en help mee het Repair Café Bussum op te bouwen. Dingen repareren is leuk, nuttig en een uitdaging! In het Repair Café gooien we niets weg, maar krijgen kapotte spullen een tweede kans. Een defecte lamp, een aanlopend wiel, een mottengaatje? Bij het Repair Café draait alles om samen spulletjes repareren. Op zaterdag 13 oktober opent het eerste Repair Café Bussum haar deuren, naar goed voorbeeld van het succesvolle Amsterdamse Repair Café dat in 2009 van start ging. Inmiddels zijn er bijna 50 Repair Cafés verspreid over heel Nederland.

Samen repareren is het credo

Milieuraad Bussum, op wiens initiatief het Bussumse Repair Café zal starten, is druk bezig met de voorbereidingen en nog op zoek naar enkele vrijwilligers. We zoeken vooral mensen die handig zijn met elektrische apparaten, fietsreparaties en/of hout. (Oud-) ambachtlieden (m/v), maar ook gastvrouwen of –heren. De bijeenkomsten van Repair Café Bussum zijn vier keer per jaar. Lees meer op deze site of op de vacaturesite van Versa Welzijn. Je kunt ons ook een bericht sturen via repaircafe@milieuraadbussum.nl of bellen op 06-22502210 (Lidwien). Tot snel!

3 thoughts on “Organisatie zoekt nog vrijwilligers!

 1. Beste mensen,

  Ik knutsel graag hobbymatig met fietsen en ik vind repair cafe een mooi iniatief. Woon zelf in Naarden en zou mogelijk 13 oktober het repair team bussum kunnen versterken. Hebben jullie hier iets aan?

  Groetjes, Vincent

  1. Beste Vincent,

   Dank voor je enthousiaste reactie op de site! Je hulp is zeer welkom. Ik heb je bericht doorgestuurd naar onze coordinator vrijwilligers, Lidiwen van de Ven. Zij stuurt je zo snel mogelijk alle informatie. Tot zaterdag 13 oktober!

   Groet, Petra

 2. Beste mensen van Repair Cafe,

  Ik vindt het een geweldig initiatief en wil graag meewerken / meedenken aan het opzetten van Repair Cafe Bussum.

  Ik ben al jaren bezig iets vergelijkbaars in Bussum van de grond te krijgen, maar dat verliep uiterst moeizaam, in Bussum kan niets en mag niets, kreeg ik zelfs letterlijk van professionele medewerkers van de welzijnsinstelling te horen.

  Ik heb veel technische kennis en ervaring in zowel hout als metaal en ben professioneel opgeleid in de fijnmetaal, heb daarnaast veel ervaring op gedaan zowel privé als in mijn eigen bedrijf.

  Binnnenkort ga ik verhuizen naar Huizen daarom heb ik nu weinig tijd beschikbaar, maar dat is verder geen bezwaar om aan repaircafé Bussum mee te werken, en wie weet ooit ook een Repair Café in Huizen?

  Ik ga nu ter kennismaking naar het Oude Postkantoor in Bussum.

  Hartelijke groet, Monique van Gorkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *