Eerste editie een succes!

Vanochtend was de eerste editie van Repair Café Bussum — en wat een succes! Om 10 uur vond de feestelijke opening plaats, onder leiding van de Bussumse wethouder G. Boekhoff (o.a. portefeuille Duurzaamheid) die zijn kapotte keyboard had meegenomen. Samen met een van de vrijwilligers hebben ze deze weer geprobeerd in oude staat te herstellen.

Wethouder Boekhoff (rechts) probeert samen met een van de reparateurs van Repair Café Bussum zijn kapotte keyboard weer te herstellen
Wethouder Boekhoff (rechts) probeert samen met een van de reparateurs van Repair Café Bussum zijn kapotte keyboard weer te herstellen.

Er waren een hoop bezoekers aanwezig tijdens de opening en onze reparateurs hadden dan ook direct hun handen vol. Gelukkig vonden mensen het niet erg om op momenten — onder het genot van een kopje koffie of thee en een koekje — eventjes te wachten. En er kwamen niet alleen mensen met kapotte spulletjes langs er waren ook een hoop mensen die pure uit nieuwsgierigheid even kwamen kijken! Dit zorgde voor een enorm gezellige sfeer, en een hoop geklets in de voormalige hal van het Postkantoor.

Tijdens deze ochtend werd weer duidelijk dat de filosofie van een Repair Café — het uitvoeren van kleine en simpele reparaties, samen met onze reparateurs — erg prettig bevonden wordt. Bijvoorbeeld, een van de bezoekers vertelde over hoe fijn ze het vond dat haar nagelschaartje weer gemaakt kon worden door het schroefje te vernieuwen; een reparatie waarvoor ze niet bij de detaillist terecht kon. Een andere bezoeker was zo enthousiast geworden dat ze volgende keer ook haar naaimachine zou meebrengen: “Hij doet het niet meer, en bij de winkel waar ik hem gekocht heb werd mij aangeraden een nieuwe te kopen. Maar ik wil hem helemaal niet kwijt! Zouden jullie er eens naar willen kijken?”

In totaal zijn er vanochtend 67 mensen met spullen ter reparatie langs geweest, en daarbij tellen we nog niet eens de mensen op die alleen voor de gezelligheid langs kwamen! Dit betekent onder meer dat onze experts ongeveer iedere 5 minuten twee reparaties hebben kunnen afhandelen, wat een succes! Heren en dames, bedankt, jullie waren geweldig.

Als laatste willen de organisatoren van het Repair Café Bussum graag de mensen van de landelijke Stichting Repair Café bedanken. Jullie hulp, zowel vanochtend als tijdens het opstarten van het project, wordt zeer gewaardeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *