Repair Café in de Heul gezellig druk

Het was een gezellige drukte afgelopen zaterdag in de Heul tijdens het Repair Café Bussum. Ook dit keer stonden er ruim voor de aanvangstijd enkele bezoekers te wachten. Die konden alvast plaats nemen in de caféruimte waar de gastheren van De Palmpit een heerlijk kopje koffie klaar hadden staan. De locatie voor deze derde editie van het Repair Café werd beschikbaar gesteld door Versa Welzijn. De Palmpit bood het gastheerschap voor het café aan, resulterend in een mooie samenwerking tussen lokale partijen.

reparatie in gang 6 april

Ook op deze nieuwe locatie vonden Bussumers hun weg naar het reparatiecafé. Ruim tachtig kapotte spulletjes werden aangeboden. De fietsafdeling nam verschillende rollators van bewoners van het woonzorgcomplex ter hand. Onder meer een haperende heggeschaar, een brommende radio en een levenloze rekenmachine werden enthousiast gerepareerd door de afdeling electrische apparaten. Ook de textielafdeling had het druk. Meerdere mottegaatjes verdwenen als sneeuw voor de zon. Tussendoor kregen verscheidene kinderen ook nog even een naailesje met als resultaat een eigengemaakt etuitje of knikkerzak.

Ongeveer zestig procent van de aangeboden spullen kan hersteld worden. De rest is moeilijk te repareren of is simpelweg niet open te krijgen. Al kan niet alles gerepareerd worden, ook een advies of tip wordt op prijs gesteld door de bezoekers. De tevredenheid en het enthousiasme is dan ook groot, blijkt uit de reactieformulieren.

Het aantal vrijwilligers bij het Repair Café blijft stijgen. Nog wekelijks komen er aanmeldingen binnen van handige mensen die graag willen helpen. Nieuwe reparateurs blijven nog steeds welkom. Dat zorgt voor continuïteit van het Repair Café, waar zo blijkt, grote behoefte aan is in de samenleving.

Het volgende Repair Café is op 15 juni in Wijzer, Landstraat 80.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *