Jarig Repair Café Bussum viert 1-jarig bestaan

Precies één jaar geleden, op zaterdag 13 oktober 2012, opende het Repair Café Bussum voor het eerst haar deuren in het leegstaande voormalige postkantoor. Sindsdien heeft Repair Café nog vijfmaal bijeenkomsten georgansieerd op verschillende locaties in Bussum waaronder in Wijzer, de Palmpit en buurthuis Achter de Linde.

IMG_3711

De bijeenkomsten worden zeer goed bezocht met gemiddeld zo’n 75 reparaties per keer. In het afgelopen jaar hebben meer dan 500 bezoekers gezamenlijk 486 reparaties laten uitvoeren. Daarvan kreeg zo’n 65% van de aangeleverde kapotte spullen met succes een tweede leven. Allerlei huisraad komt voorbij. Koffiemachines, cd-spelers, lampjes, heel veel radiootjes, maar ook een nagelschaartje, poppenwagentje, fietsen en rollators. “Vooral die keer in de Zandzee was bijzonder. Heel veel bewoners kwamen een kijkje nemen en waren overdonderd door zoveel enthousiaste bedrijvigheid in hun woonzorgcentrum. Het leverde een recordaantal reparaties en spontane giften op!”, zo laat de organisatie weten.

IMG_3707De groep vrijwilligers is in één jaar tijd uitgegroeid van 4 tot 31 enthousiaste reparateurs en gastvrouwen. Daar is de organisatie trots op. Het 1-jarig bestaan werd gevierd op zondag 13 oktober bij De Palmpit. Op het programma stonden een uitgebreide thee met zelfgemaakte lekkernijen en een onderlinge discussie waarbij vragen over de toekomst van het Repair Café centraal stonden. Met een wedstrijd technisch lego bouwen werd een geslaagde middag afgesloten.

De volgende bijeenkomsten van het Repair Café Bussum zijn op 2 november in centrum Uit-Wijk en op 14 december in Denksportcentrum Bussum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *