Een heel bijzonder Repair Café!

Op zaterdag 11 juni 2016 was het Repair Café Bussum te gast in de AltijdWerkplaats.  Samen met de vrijwilligers van Elk Gooisch Matras Komt van Pas en de kunstenaars van Meester Bart werd een gezellige open dag georganiseerd.

Gezellige boel
In de oude gymzaal waar de reparateurs en gastvrouwen van het Repair Café hun werk deden, was het een drukte van belang. Bezoekers kwamen ook voor alle andere activiteiten die in en rondom De AltijdWerkplaats werden georganiseerd. Een edelsmid aan het werk, een kleermaker, lessen Japanse Kaligrafie, knutselen met takken voor kinderen en heel veel kopjes koffie. Ook het brengen van overtollige spullen bij Elk Goois Matras (bestemd voor vluchtelingen) ging gewoon door.

Bijzondere reparaties
Maar gelukkig wisten ruim 50 bezoekers en hun kapotte spullen ons ook weer te vinden, met een diversiteit aan reparaties. Een radio, stofzuiger, (stoom)strijkijzers, klokjes, koffiezetapparaten, mixer, TV, tentstok, hoeslaken, drone…

RC BakfietsReparateur Jan Kruijdenberg had buiten zijn handen vol aan het repareren van een bakfiets. Samen met een bezoeker hebben we een meneer blij gemaakt door zijn Kubus-radio in te stellen voor gebruik als klok. Een ouder echtpaar bracht een strijkijzer dat al 70 jaar trouwe dienst deed. Als slotstuk kwam er nog een jongetje met zijn vader die in de kringloopwinkel een oude spanningsmeter had gekocht. Hij wilde graag weten hoe het apparaat werkt. Reparateur Jan Waller gaat het apparaat thuis verder bekijken en deze jongen een les geven in het gebruik ervan.

Drukte
Door de drukte moesten we eerder stoppen met de inname van kapotte spullen. Hierdoor hebben we helaas een aantal bezoekers moeten teleurstellen. We hopen ze de volgende keer wel te kunnen helpen. Tip: kom liever wat vroeger dan in het laatste uur. De drukte is voor ons niet altijd te voorspellen.

Wanneer is het volgende Repair Café Bussum?
In verband met de zomervakantie, organiseren we in juli geen Repair Café. We zijn er weer op zaterdag 20 augustus bij Amaris zorgroep – Florisberg, gevestigd in Mariënberg aan de Brinklaan te Bussum. Zoals altijd is het Repair Café geopend van 10.00 tot 13.00 uur. Inname spullen stopt om 12.30 uur.

Tot ziens bij het Repair Café Bussum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *