Repair Café Bussum viert 5-jarig bestaan met speciale lustrumeditie.

Op 14 oktober a.s. is er een speciaal Repair Café waar het lustrum gevierd wordt met koffie en gebak.  Om 10:30h opent de burgemeester van Gooise Meren, dhr. Han ter Heegde, het Café. Om 13:00h is de sluiting.

Voor defecte spullen zijn er meerdere opties: weggooien, afvoeren met hergebruik van materialen of repareren. Heel vaak is repareren nog mogelijk. En dat is dan ook precies het motto van een Repair Café: Weggooien? Mooi niet!

Inmiddels is er bij Repair Café Bussum 5 jaar ervaring. Was het leegstaande Postkantoor aan de Poststraat de eerste locatie van het Repair Café, nu is het vaste adres het Denksportcentrum op de Nieuwe Englaan 6. Incidenteel wordt gekozen voor andere locaties zoals de Koepelkerk of Mariënburg.
Met zo’n dertig vrijwilligers behoort “Bussum” tot de grotere Cafés. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom.

Vrijwilligers met specialisaties in textiel, huishoudelijke en keukenapparaten, fietsen, radio en andere elektronica leven zich uit op de defecte spullen die de bezoekers meenemen. Altijd is het doel iets een tweede leven te geven.

Elektronica of keukenapparatuur is er in vele varianten. Een defect onderdeel zorgt voor uitval of slecht functioneren. Met een juiste diagnose en herstel wordt de eigenaar weer blij gemaakt. Ook bij Een knoopje aanzetten, mottengaatje stoppen of een losgeraakte voering. Bij het Repair Café helpen we u deskundig op weg.
Niet iedereen kan een lekke fietsband zelf repareren. Bij een bezoekje aan het Repair Café legt een specialist dit uit: samen het lek opsporen, plakken en op je gerepareerde band wegrijden. Andere afstellingen aan je fiets kun je vaak ook zelf doen, bijvoorbeeld je verlichting repareren. De specialisten laten het allemaal zien.

Tijdens het lustrumcafé worden diverse presentaties en workshops gegeven voor jong en oud. Bijvoorbeeld de workshop ‘Haal maar uit elkaar’, waarin je zelf een apparaat mag ontleden en zo ontdekt wat er zoal in een apparaat zit. The Fixables Bussum geeft tips en tricks bij smartphone leed. Met een lapje stof maakt u in een handomdraai zelf een handzaam tasje. Kinderen kunnen een speurtocht doen of knutselen met de Wereldwinkel.

Uiteraard worden de reguliere reparaties door de vrijwilligers niet vergeten, want de bijdrage van het Repair Café aan een duurzame gemeente staat voorop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *