Repair Café Bussum lustrum van 14 en 15 oktober

Burgemeester knipt lintje-1 - stoppen slaan doorHet is een groot succes geworden! De zaterdag was aan de ene kant een gewoon Repair Café met bezoekers die kwamen om iets te laten repareren en aan de andere kant een feestelijk moment om even bij de achterliggende vijf jaar stil te staan.
Vijf jaar waarin ruim 2000 reparaties zijn verricht! Na het feestelijk inrichten van onze “thuislocatie” het Denksportcentrum, was het tijdens de officiële opening door de burgemeester van Gooise Meren dhr. H. ter Heegde, en de aanwezige bezoekers meteen bommetje vol.
Het openingswoord en de terugblik van Lidwien van de Ven en Petra Olgers, de reactie van onze burgemeester en het verzoek aan hem voor het doorknippen van een elektrakabel als start van de volgende vijf jaar waren feestelijk. Met een forse kniptang ging de kabel doormidden en viel de verlichting prompt uit. Na het plaatsen van een “reuze” glaszekering in de zekeringhouder werd de verlichting weer hersteld. Zoals het hoort in een Repair Café! Tot slot werd aan de burgemeester het RC-Bussum-Organisatie RC met GL lintje en burgemeester-1opbergmandje voor zijn ambtsketen aangeboden.

Als verrassing reikte steunfractielid Petra Vond van GroenLinks, de vrijwilligers van het Repair Café het groene lintje uit. Dit vanwege de bijdrage aan een duurzame samenleving. Met een kopje koffie of thee, een koekje of gebakje waren er gezellige momenten. Trio Timarido maakte het muzikaal compleet.

Onze sponsors MTH Accountants, Notariskantoor Doude van Troostwijk en de Rabobank, werden gememoreerd en bedankt. De bezoekers konden deelnemen aan de workshops van The Fixables, de Wereldwinkel en onze eigen activiteiten. Uit de ingebrachte “niet meer te repareren” apparaten om te demonteren, werden enkele toch weer werkend opgeleverd!

_ABP0943_1200px_for_web_ABP0814_1200px_for_web-1

Naast de ruim 80 bezoekers, nieuwe en oude gezichten, verraste ook GooiTV ons met een bezoek. De reportage is terug te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=7ngk2CJfems&feature=youtu.be).

Voor de vrijwilligers had het organisatiecomité op zondag een aantal duurzame activiteiten op het programma gezet. Natuurmonumenten liet ons de natuur van het Naardermeer beleven. In perfect nazomerweer werd genoten van een boottocht door tochten, doorsteekjes en over de plas. Een kort uitstapje naar de eendenkooi maakte het compleet. Het geheel met koffie, thee, iets te smikkelen en uitleg, vragen en antwoorden van schipper Frans.Collage-15-10-boot-1

Vanuit Stadzigt moest met een fietspuzzeltocht door de omgeving het volgende adres, de Broedplaats in Bussum, bereikt worden. Na een uurtje op de pedalen, de juiste route en antwoorden vinden, kwam de eerste equipe binnen. De andere equipes volgden. In de Broedplaats stonden, door kok Najjar gemaakte, lekkere verse Syrische hapjes en Hollandse drankjes klaar.collage-15-10-fietsen-1

De antwoorden op de quizvragen konden hier worden ingeleverd met kans op een prijs voor de meest behaalde punten.
De uitslag van de tocht en quiz gaf enige discussie: verschillen in interpretatie van de opdrachten. Maar over de uitslag kan uiteraard niet worden gecorrespondeerd!Ook hier was het onder het genot van een drankje en de prachtige nazomerzon genieten!
Tijdens de afronding van deze dag en lustrum werden Kees, Najjar en Sandra bedankt voor hun gastvrijheid en liet Kees ten slotte zien waar de Broedplaats een platform voor is.

compilatie-15-10-BP-1

We kijken tevreden terug op een prachtig lustrumweekeinde en tekenen voor de volgende vijf jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *