EIERKOKER OF EIERWEKKER DEFECT? FIX HET!

Repair Café Bussum biedt duurzame oplossing voor wegwerpmaatschappij.

                                                    
Hoewel een volstrekt overbodig apparaat, de vraag blijft: kunnen wij ook elektrische eierkokers repareren? Handig nu de Paasdagen voor de deur staan!

                                                       
Eigenlijk komen alle huishoudelijke apparaten met een snoer in aanmerking voor reparatie, maar ook lampen, meubels, kleding, gereedschap en elektronica.
Als Repair Café moeten we de ‘witgoed’ apparaten uitsluiten van deze regel, te groot, te specialistisch en te zwaar.

Door de lange sluiting vanwege Covid-19, de afgelopen anderhalf jaar, is de het bezoekersaantal wat teruggelopen. Wij trekken nu aan de bel: op weg naar een circulaire maatschappij is het van belang dat repareren een vaste plek behoudt in de samenleving.

De reparatie bijeenkomsten in het Denksportcentrum zijn al ruim 9 jaar gezellig, sociaal en nuttig. Vooral dat laatste is in toenemende mate belangrijk. De uitdagingen waar we als samenleving op het gebied van duurzaamheid voor staan zijn groot.
In heel Nederland zijn daarom honderden Repair Café’s actief. Daarmee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het tegengaan van de wegwerpmaatschappij.
Het  (te snel) weggooien van apparatuur of kleding is vaak onnodig en vraagt erg veel van de grondstofbronnen. Na een grondige reiniging en/of kleine reparatie kunnen apparaten nog jarenlang mee.

Bezoekers zijn vanaf 10 uur welkom met hun defecte huishoudelijke apparatuur, meubilair, speelgoed of gereedschap. Tot 12 uur worden nieuwe reparaties ingeschreven en kunnen de reparateurs rustig iedereen van dienst zijn totdat om 13 uur de deuren weer sluiten.

Tot ziens op de 2e zaterdag van de volgende maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *