Repair Café op 15 juni in Wijzer

Op zaterdag 15 juni 2013 zal in Wijzer het vierde Repair Café Bussum haar deuren openen. Na twee edities in het Postkantoor en een geslaagd uitstapje naar de Palmpit, zal het informatiecentrum over wonen, welzijn en zorg omgebouwd worden tot Repair Café. Dat de organisatie daar haar hand niet voor omdraait is al meerdere keren gebleken: vrijwel op elke locatie kan een Repair Café opgezet worden, mits de mensen en de spulletjes maar naar binnen kunnen. “We zijn heel flexibel blijkt iedere keer weer,” aldus de organisatie. “Als er maar genoeg tafels zijn en natuurlijk de nodige liters koffie en thee.” Want ook het sociale aspect is voor de organisatie van het Repair Café belangrijk. Net zo goed als het samen bekijken en repareren van defecte spullen, is het Café een plek om buurtgenoten te ontmoeten. “Een nieuwe locatie trekt weer nieuw publiek uit de wijk aan. Zo maakt heel Bussum kennis met het Repair Café.” Sinds de start in november heeft het Repair Café al zo’n 450 bezoekers ontvangen en zeker 200 reparaties uitgevoerd. Textiel, elektrische apparaten, audio, fietsen en sieraden kunnen meegenomen worden. Ook is er een knutsel- en spellentafel voor kinderen.

Na deze editie in Wijzer op 15 juni zal op 3 augustus een speciale editie van het Repair Café
plaatsvinden in verzorgingshuis De Zandzee. Vivium Zorg en Repair Café denken daarmee wat extra
reuring te brengen in de anders wat stillere vakantieperiode.

Maar eerst op zaterdag 15 juni in Wijzer, Landstraat 80 te Bussum
Openingstijd: van 10.00-13.00 uur.

Reparatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *