Repair Café Bussum te zien in Nieuwsuur!

Zaterdag 28 november was voor het Repair Café Bussum een bijzondere dag. Het drukke Repair Café werd niet alleen bezocht door Syrische vluchtelingen, maar ook door reporters van Nieuwsuur!

reparatie fietdHet Repair Café, georganiseerd in Het Denksportcentrum in Bussum, was dit keer het toneel van bijzondere ontmoetingen tussen reparateurs en Syrische bewoners van de vluchtelingenopvang in Crailo. En dat leverde mooie momenten op: Mustafa die zomaar een gerepareerde naaimachine krijgt omdat hij kleermaker is. Fardi die direct aanschuift bij reparateur Frans en gaat helpen bij de reparaties. Imad maakt een fiets (terwijl hij loodgieter is) en blijft zelfs tot het opruimen. En alles wordt vertaald door Mohamed.

Er worden plannen gesmeed voor nóg een Repair Café in de regio, en misschien wel twee! En daarnaast doen de reparateurs en de andere vrijwilligers gewoon waar ze goed in zijn: het repareren van kapotte spulletjes (34 reparaties!) en gezelligheid bieden aan de bezoekers.

Dit bijzondere Repair Café werd gefilmd door reporters van Nieuwsuur. Als u de uitzending gemist heeft, kijk deze dan vooral terug: uitzending Nieuwsuur 29 november 2015.

In 2016 wordt het Repair Café elke 2e zaterdag van de maand georganiseerd in het Denksportcentrum. We hopen u daar (weer) te mogen ontmoeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *