Zeer geslaagd Repair Café Bussum!

Op 13 februari 2016 werden er in het Repair Café Bussum maar liefst 80 reparaties verricht! Het café, dat dit keer werd georganiseerd in het Activiteitencentrum Jan Ligthart, was dan ook zeer geslaagd én gezellig.

Ruim voor aanvangstijd stonden er al diverse mensen al in de hal te wachten en alle bezoekers werden door de gastvrouwen weer vriendelijk ontvangen. De reparateurs hadden hun handen vol aan bekende apparaten als de stofzuiger, het koffieautomaat, de cd-speler, lampen en fietsen. Maar er waren ook weer een aantal bijzondere reparaties, zoals een vloerstomer, een diffuser, een kapotte fietstas, een deurslot en een afstandsbediening voor een garagedeur.

foto 1 (1)
Door de drukte liep de wachttijd wat op, maar gelukkig vonden de meeste mensen dat geen probleem. Onder het genot van een kopje koffie of thee met daarbij een heerlijk home-made koekje van vrijwilligster Renee, wisten ze de wachttijd goed te doorstaan.

Vanuit de keuken kwamen aan het eind van de ochtend de heerlijke geur van de zelfgemaakte broccolisoep. Deze soep werd gemaakt en aangeboden door Soupurbe. Soupurbe biedt een podium voor initiatieven die een bijdrage leveren aan een inclusieve en duurzame samenleving. Iedere donderdag kookt Taste Before You Waste: een organisatie die zich bezighoudt met het onder de aandacht brengen van voedselverspilling. Bussumers kunnen dan in het Jan Ligthart activiteitencentrum zelf koken met groente en brood dat anders in de afvalbak zouden verdwijnen. De heerlijke soep met lekker brood smaakte alle vrijwilligers uitstekend na een ochtend hard werken.
Tot slot onze hartelijke dank aan activiteitencentrum Jan Ligthart, die hun locatie voor ons open hebben gesteld. Het is wat ons betreft zeker weer voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *